Esports betting – Favorittspill og beste norske lag å spille på

Esport betting er stadig mer populært, verden over, og i Norge også. Det er noe som dukker opp hos de fleste bettingoperatører, men det kan være vanskelig å vite hva man bør gjøre, og hvilke events er mest populære. Om e-sport er av interesse for deg så anbefaler vi at du leser videre for å få bedre innsikt, også for å vite hva som skjer i Norge rundt e-sport!

Beste Esports bookmakere for 2024
Bookmaker Bonus* Detaljer Mesterskap Besøk
Unibet
3.5
Bonus:
1000kr
Detaljer
  • Live Stream funksjon
  • Spesielle promosjoner og bonuser
cs go
dota
lol
Besøk nå Unibet anmeldelse
*Spill ansvarlig og i moderasjon. Krav og vilkår gjelder! 18+
Unibet

Hos Unibet har de et stort utvalg av spill for e-sport, hvor det finnes blant annet CS: GO, Dota og League of Legends betting. Det er bare et utvalg, og de blir jo presentert på samme måte som vanlig oddsspilling gjør. De har også live, om du synes det er gøy!

Velkomstbonus: 1000kr

*Spill ansvarlig og i moderasjon. Krav og vilkår gjelder! 18+

bet365

bet365 har også et stort fokus på e-sport med Starcraft og mange andre spill tilgjengelige. Det er jo like lett å spille på e-sport som alle andre sporter, hvor oddsen på de individuelle spillerne står tydelig skrevet. Verdt å nevne at kategorien for e-sport er høyt oppe på listen hos bet365, så det er tydelig at det er viktig for dem.

ComeOn

ComeOn har et veldig godt utvalg av spill og forskjellige ligaer. Du kan spille på Overwatch, League of Legends, CS:GO, Starcraft og ComeOn har kanskje den beste presentasjonen av spill, odds og marked. Det er oversiktlig og lett å komme i gang med det hele!

Mobilebet

Mobilebet har satt e-sport rett etter fotball på listen deres, noe som er ganske bemerkelsesverdig. Og det er tydelig at de tar det på alvor med tanke på spillene tilgjengelig og hvor mange marked som finnes. Mobilebet er et godt sted å spille e-sport på.

Hvilke spill man kan legge innsats på i esport

Populære esports-spill

Selv om man kanskje skulle tro at FIFA var det desidert mest populære spillet er det faktisk ikke det. Det er faktisk spill som CS: GO, Dota 2, League of Legends og Call of Duty. Fellesnevneren for alle disse er at de er multiplayerspill. Det vil si at et helt lag spiller sammen. Tro det eller ei, men profesjonelle e-gamere har kontrakter med lag, på samme måte som en profesjonell fotballspiller har det. De er altså en del av et større lag, noe som gjør det mer interessant å satse på, da e-sport i aller største grad blir et lagspill.

De mest populære sjangrene er MOBA, eller Multiplayer Online Battle Arena, FPS eller førsteperson skytespill. Slåsspill er også populære, det samme kan man si for sanntidsstrategispill.

For å illustrere hvor stort dette har blitt kan vi se kort på premiene som de beste spillerne for, når det kommer til penger. I 2018 ble det avholdt en konkurranse med navn The International av selskapet Valve. Totalt var det en premiepott på over 25 000 000 dollar, millioner dollar altså! Laget som vant, OG, vant over elleve millioner dollar, nesten hundre millioner i norske kroner. Det er alt man behøver å si egentlig når det kommer til hvor seriøst man bør ta dette og hvor mye penger det er i det. For å si det sånn, lagene som kom på sisteplass tjente over 60 000 dollar, over en halv million kroner for å komme sist altså!

Hvilke populære marked kan du spille på når det kommer til esport

Når man skal sette penger på noe, nesten uansett hva det er, så er oddsen et godt hint om hva som er mest sannsynlig utfall. Det gjelder også e-sport, og er noe som er greit å tenke på når man spiller på det og ikke innehar så mye kunnskap. Det kan man gjøre for fotball også for så vidt, men det er jo alltid best å ha så mye informasjon som mulig. Velger du en god operatør også så kan det utgjøre en viss forskjell også, spesielt i forhold til oddsen du får og markedene som er tilgjengelige.

Apropos marked er det mye forskjellige man kan satse på. Du har jo de «vanlige» handikapmarkedene å spille på, noe som er like greit. I visse kamper er det overveldende favoritter også når det kommer til e-sport. Men når det kommer til marked avhenger det også på spillet du satser på. Om det er snakk om CS:GO for eksempel kan marked inkludere hvor mange kills som skjer med pistol, bomber og andre slike ting.

Det er andre måter å satse på også, som hvem som blir turneringsvinner, vinner av individuelle kamper, hvem vinner på det første kartet osv. Det er mye variasjon, og det er veldig mange variabler i e-sport som er interessante å følge. Husk, cashout er et alternativ også når det kommer til e sports!

Hva er live betting mulighetene for esport fans

CS:GO betting

Mange av turneringene og kampene er ledige for live streaming, da arrangørene ønsker så mange seere og så mye oppmerksomhet som mulig rundt det. Det er lett å finne ut av om operatøren du spiller på har live streaming og live betting, men om de tikke er tilfellet er det mange andre bettingsider som har det.

Når det kommer til live betting så kan vi ta CS: GO betting som et eksempel. Hos ComeOn kan du blant annet satse på vinneren av de individuelle kartene, du har over/under for alle kart i tillegg til handikapp. Det er stort sett det samme om du heller foretrekker Dota 2, men det gir en interessant spenning til spillingen i hvert fall.

Her i Norge er det TV2 som har rettighetene til mange av ligaene og de viser dem på nettplattformene sine. Men når det kommer til bettingsider har ikke TV2 så mye du skulle ha sagt, da sendingene blir gjort fra utlandet. Så lenge bettingoperatøren din viser e-sport. Det er bare å gå inn på den norske versjonen av hvilken som helst bettingoperatør for å se beviset på det, så du har mye underholdning i rekkevidde!


Populære event i Norge og verden rundt

I Norge har vi noe som heter Telialigaen, en liga som dekker ganske mange spill. Der kan du se kamper fra blant annet Rocket League, Counter-Strike og League of Legends, og det er altså norske lag. Vi er litt bak når det kommer til esports her i landet, men det har fått mer og mer oppmerksomhet de siste årene og blitt tatt mer på alvor.

Men når det kommer til ligaer og events som er populære verden over blekner Telialigaen ganske fort i sammenligning. Vi nevnte jo premiepotten ovenfor, og den kom i noe som heter The International. Det er en årlig konkurranse, og en av de absolutt største. Alle som liker e-sport følger med på den, men den er spesifikt for Dota 2. Det finnes også Fortnite World Cup og League of Legends World Championship, og det er vel der norske spillere og norske seere ønsker å komme seg en dag. Alle de individuelle spillene har sine egne events og konkurranser, men noen av dem er rett og slett større enn andre.

Det er jo også ligaer i gang hele tiden, som «vanlig» sport, og det er som oftest de du ser hos din bettingoperatør.

Apeks sikret sin tredje strake Telialigaen-tittel

Norske e-sport lag

Som sagt så har vi i Norge vært litt trege, men i de siste årene har vi fått flere profilerte lag. Og det er alltids åpninger hos dem for deg å bli med på. Om du er dyktig nok så klart!

Apeks er et kjent lag fra Norge, som også har et svensk medlem. De har eksistert i noen år nå og mange av de tidligere spillerne de har hatt har gått over til andre lag. De har dog gjort seg mer bemerket på et regionalt nivå enn internasjonalt.

Omaken Spotts er et lag som faktisk har hatt internasjonal suksess, i spillet PUBG, i turneringen PCS. De kom seg helt til toppen i den europeiske finalen, i konkurranse med store internasjonale lag. De er ledet av Joachim «Noobwork» Haraldsen, som er en norsk Youtubestjerne.

Det finnes også flere jentelag som Singularity og N47. De har som mål å fremme jenter i sporten, samtidig som de har sine egne ambisjoner å bli best selvsagt.

Det er generelt veldig mange norske lag å følge med på, og om du ser navnene deres på en bettingside så kanskje du vil få lyst til å satse litt på dem?

Tips for betting på e-sport

Når det kommer til tips for hvordan man skal spille på e-sport er det visse ting som faktisk er ganske universale. Først og fremst er det alltid greit å ha kunnskap om det man spiller på. Er det CSGO betting for eksempel så lønner det seg om du har spilt det før, bare sånn at du vet hva det handler om. Du bør også forsøke å holde deg oppdatert på hva som foregår i industrien generelt, teknologiske nyvinninger og lignende ting. Informasjon er altså nøkkelen i aller høyeste grad.

Oddsen er en viktig veileder også, og som alltid er det naturligvis en risiko involvert, da det alltids er mer sannsynlig at du taper enn at du vinner. Så bør du også forsøke å spille på sider som har et godt rykte, da de som oftest gir deg den beste oddsen på uansett utfall.

Kunnskap er spesielt viktig om du driver med live betting, da det er greit å forstå hva som faktisk foregår! Har du så mye kunnskap og informasjon som mulig angående det du skal spille på, samtidig som du setter klare begrensninger på hvor mye du vil satse og tape går det nok bra.

FAQ

Det er en stor variasjon av spill, og det kan være alt fra sportspill som FIFA til strategispill StarCraft 2. Slåssespill er også veldig populære og spill som League of Legends har veldig mange daglige brukere.
Det er noe flere og flere bookmakere har tilgang til og som de benytter seg av. Det er en av de raskest voksende sportene i verden, og det er et marked som «alle» er ivrige på å få en del av. De største cupene og ligaene pleier vanligvis å være tilgjengelige for streaming, og det er også stor variasjon i det man kan se.
Om det er sånn at du vil legge innsatser på esport kan du jo alltids gå etter oddsen. Det er en god indikator på hva markedet tror vil skje, men om du vil gå litt dypere inn kan du se på laget. Du kan se om det har kommet nye spillere inn og hvordan formen har vært. Det er på en måte det samme som å plassere innsats på fotball, bare at det er kanskje ikke så kjent for deg enda?
Topp 3 bookmakere
Ivibet
Bonus: 1000kr
5
Besøk nå

*Spill ansvarlig og i moderasjon. Krav og vilkår gjelder! 18+

Rollino
Bonus: 3540kr
4.9
Besøk nå

*Spill ansvarlig og i moderasjon. Krav og vilkår gjelder! 18+

22bet
Bonus: 1200kr
4.8
Besøk nå

*Spill ansvarlig og i moderasjon. Krav og vilkår gjelder! 18+

open
Top