Asian handicap – Stor guide til et eksotisk betting marked

Asian handicap er en måte å spille på som har blitt populært i Asia, derav navnet. Her i Norge er det ikke like mye brukt, men man ser jo at de aller fleste bookmakere har det tilgjengelig om du ville spille med det. Asian handicap rules virker kanskje litt vanskelig, men det å få en god asian handicap forklaring kan gi deg lyst til å teste det. Så da kan det jo være en god ide å lese artikkelen vår for å få all informasjon du trenger? Om ikke annet får du en ny, spennende måte å spille på med asian handicap betting.

Beste asiatiske handicap bookmakere 2024
# Bookmaker Kampen Handikap Eksempler Kvote Vinnende innsats Besøk
1
Unibet
Torino Sassuolo -0.5+0.5 2.31.63 vinner med 1+ målvinner eller spiller uavgjort Unibet anmeldelse
2
Ivibet
Bayer LeverkusenPaderborn -1.0+1.0 1.931.97 vinner med 2+ målvinner eller spiller uavgjort Ivibet kommer snart

*Informasjonen ovenfor er kun for informasjonsformål, så for mer informasjon og de siste tilbudene, vennligst besøk operatørens nettsted.

Asian handicap forklart – Hvordan du legger innsats

Asian Handicap - Sportsspillstrategi

Som sagt så er asian handicap noe man ser ofte om og på de fleste bookmakernes sider. Selve konseptet rundt handikapp-spill er ikke noe som er nytt for nordmenn, men den asiatiske varianten er dog ikke like mye brukt. Det kan det være flere grunner til, blant annet manglende kjennskap.

Asian handicap er noe som først og fremst blir brukt for fotball, men kan benyttes for mange forskjellige sportstyper egentlig. Det er en slags avansert måte å få odds på. Og som tilbyr forskjellige marked under der igjen. For å forstå asian handicap er det dog viktig å kunne vite de grunnleggende aspektene rundt betting, men om en artikkel om asian handicap er av interesse så regner vi med at du kan litt om betting allerede.

Et viktig aspekt av dette er det som kalles for uavgjort. Fotball er faktisk en av veldig få sporter i verden som har uavgjort. Tenk bare på håndball, basketball, ishockey og andre lagsporter. Du finner ikke uavgjort der, og det er alltid ekstratid.

Så fotball er i en ganske unik posisjon sånn sett. Og det er på en måte der asian handicap opererer, ved at det fjerner uavgjort som et potensielt utfall. Du blir da sittende igjen med kun seier eller tap som potensielt resultat, noe som i teorien gjør det mer sannsynlig at du vinner. Oddsen blir også automatisk bedre, da det er bare to potensielle resultat som kan forekomme, men det er selvsagt visse vilkår, om man kan si det sånn.

Hvordan du spiller asian handicap

For å si det sånn, når man ser en kamp som har en overveldende odds for et lag så blir det umiddelbart mer uinteressant å spille på den. Det er bare sånn det er, spesielt om du har et kombinert spill, da nedsiden er mye større enn en potensiell oppside. Asiatisk handicap forandrer altså litt på det, og balanserer en kamp i mye større grad. Det er her ordet «handicap» kommer inn i bildet, ved at det blir gitt et handikapp.

Så laget som er favoritten til å vinne kampen starter med et mål imot, når det gjelder bettingen, eller i det minste ligger under. Om du for eksempel satser på Manchester United mot Fulham så er det sannsynlig at du spiller på at Manchester United vinner, og oddsen vil reflektere det. Om du da spiller med asian handicap på United -1, så høyner du oddsen på United. Det betyr at for at du skal vinne må laget du har satset på, United i dette tilfellet, vinne med minst 2 mål. Men, om det reelle sluttresultatet blir Manchester United 1-0 Fulham, så får du pengene dine tilbake. Det er den store forskjellen på vanlig handikappspill.

Asian Handicap
Manchester United +1.5 goals 1.81
Fulham -1.5 goals 2.10

En annen interessant faktor i dette er at om du heller satser på Fulham vinner, kanskje 2-0. Det som kalles for asian handicap +2. Asian handicap betting og asian handicap rules tilsier da at du taper om Fulham taper 3-0. Taper de 2-0 får du pengen tilbake altså. Men, om de taper bare 1-0, så har du faktisk vunnet på innsatsen din. Så lenge de taper bare med et mål altså. Sluttresultatet kan bli 5-4 og du kommer fortsatt til å stå igjen som vinneren. Det er noe som man altså ikke ser noe annet sted, når det kommer til betting, og er faktisk til stor fordel for deg som spiller.

Alt dette innbiller vi oss at er ganske enkelt og greit å forstå, men det er mer til asiatisk handicap enn det. Før vi går videre til andre detaljer er det verdt å påpeke en annen populær måte å spille på.

Om du spiller på en kamp som teoretisk sett skal være jevn, som Manchester United – Chelsea kan du spille noe som heter Asian handicap 0. Da fjerner du igjen uavgjort som et resultat, og om uavgjort faktisk blir sluttresultatet får du din innsats tilbake. Om laget du satset på vinner vinner du selvsagt! Men oddsen blir da påvirket av hvordan du spiller, noe som er viktig å huske, da det er en mindre risiko involvert for deg.

Litt mer komplisert med asian lines

Asian lines er litt mer komplisert fordi man driver med halve og kvarte nummer. Og som du vet, i fotball er ikke et halvt mål mulig. Det vi beskrev ovenfor er asian handicap med hele linjer, mens nedenfor skal vi prate om halve og kvarte linjer altså. Først halve.

Hvor du med hele linjer driver med hele numre, som 2, 1, 0 osv. så er det halve nummer når det kommer til halve linjer. Altså 0.5, 1.5 osv. Det er verdiene man jobber med, og du kan satse på et av lagene, som du selv ønsker så klart.

Velger du for eksempel +0.5 i odds starter laget du satset på med en verdi på 0.5 i ledelsen. Altså et halvt mål. På en måte er det en metode å justere oddsen på, men med den risikoen det kommer med så klart. Om du spiller +1.5 begynner laget med 1.5 mål i ledelse. Det betyr at du vinner selv om laget taper kampen med et mål eller om det blir uavgjort.

Det samme gjelder om du spiller på et lag med minus foran, eller med negativ halv linje. Da starter de kampen med å ligge under med 1.5, og må da vinne med 2 mål for at du skal ha gevinst på din kupong.

De halve linjene gir deg altså bedre forutsetninger til å vinne på en måte, da oddsen din ikke blir justert veldig mye. Spesielt ikke om du sammenligner spill med vanlig handikapp på pluss 2 mål for eksempel.

Hva da med kvarte linjer?

Asian handicap forklart

Her begynner verdiene å bli enda mindre igjen, kvarte. Da snakker vi 0.25, 0.75 osv. Grunnen til at kvarte linjer eksisterer er fordi det gir deg muligheten til å dekke flere potensielle utfall, men også det at du kan vinne på andre måter enn du kanskje er vant med.

La oss si at du har et oddsspill med negativ handikapverdi på 0.25. Om laget du satset på vinner kampen er det jo greit nok. Da vinner du også. Taper de, taper du også. Men om kampen ender uavgjort får du halvparten av pengene tilbake. Poenget er her hele tiden at oddsen blir justert avhengig hvor på linjen du lander.

Det er når du går opp til 0.75 at det blir enda mer komplisert. Spiller du med negativ handikapverdi på 0.75 må laget du har satset på vinne kampen med minst 2 mål for at du skal vinne. Men vinner de med et mål blir det interessant. Da får du pengene tilbake av halve innsatsen du har lagt inn. Den andre halvdelen vinner du med. Så om du har satset 1000 kroner, får du 500 kroner tilbake, mens du vinner med de andre 500 kronene. Om kampen ender uavgjort har du tapt. Det er den omvendte situasjonen om du spiller med positiv handikappverdi. Det er noe som virker mer komplisert enn det er, spesielt når du har gjort det noen ganger.

En siste ting, asian total!

Asian handicap rules er ikke veldig lett å forklare, spesielt ikke med kvarte linjer og det finnes jo asian handicap table hos de ulike bookmakerne som gjør det lettere å velge spill. Men asian total er litt mindre komplisert.

Her er det ikke snakk om hvem som vinner eller taper, men om hvor mange mål blir gjort totalt i en kamp. Også her kan du bruke hele, halve eller kvarte linjer. La oss bruke hele linjer for enkelhetens skyld. Satser du på asian total linje med over 1 mål, vinner du om det blir minst to mål i kampen. Blir det bare ett får du innsatsen tilbake. Du taper innsatsen om ingen mål blir gjort.

Det er det samme prinsippet som gjelder egentlig, bare at det er snakk om mål. Det samme kan man si om asian handicap med totale halve linjer. Spiller du med over -0.75 i mål må det bli gjort minst to mål i kampen for at du skal vinne. Om det er bare et mål som blir gjort så får du halve innsatsen tilbake, og du taper om det ikke blir gjort mål. Om du har forstått alt med halve og kvarte linjer, er dette enklere å følge da!

Vi håper asian handicap forklaringen vår fungerer nogen lunde bra for deg, og det er noe som er verdt å bli interessert i. Asian handicap over under betting kan gi nytt liv til betting opplevelsen din, spesielt om du aldri har gjort det før, og det gir deg nye måter å vinne på!

FAQ

Du får en større fordel og det er en mindre risiko hvor du kan halve, eller til og med hele innsatsen tilbake, avhengig på hvordan spillet har gått. Det er veldig uvanlig i gambling.
Nei, det var der populariteten steg kraftig gjennom årene, men det er noe som tilbys i dag for flere sportsgrener, og har blitt veldig populært. Men det er klart at mye av fokuset har ligget på fotball, noe det gjør generelt i betting.
Nei, det er et utfall som er utelukket i asian handicap, og noe som også kan gjøre det litt vanskelig å forstå hvordan det fungerer helt til man lærer seg det. Men det er også noe som bidrar til å gjøre spillingen svært underholdende og annerledes.
Topp 3 bookmakere
22bet
Bonus: 1200kr
5
22bet anmeldelse

*Spill ansvarlig og i moderasjon. Krav og vilkår gjelder! 18+

Unibet
Bonus: 1000kr
5
Unibet anmeldelse

*Spill ansvarlig og i moderasjon. Krav og vilkår gjelder! 18+

Melbet
Bonus: 2700kr
4.9
Melbet anmeldelse

*Spill ansvarlig og i moderasjon. Krav og vilkår gjelder! 18+

open
Top