Langoddsen – Alt du trenger å vite

Når det kommer til langoddsen, er det sannsynligvis noe de fleste av dere har vokst opp med. Det var liksom alltid noe man så på TV, og det var definitivt interessant nok til å bli interessert i det hele. Men vet du hvordan du spiller med det? Om ikke så les videre for langoddsen tips og generelle tippetips langoddsen. Det finnes jo så mange måter å spille på i dag, så hvorfor ikke få litt mer informasjon om langoddsen også?

Beste bookmakere med lange odds 2022
# Bookmaker Bonus* Live Stream Beste live sport Vurdering Besøk
1
NordicBet
5
€1000kr
Bonus:
1000kr
Najlepších Live Športy
 • Fotball
 • Basketball
 • Motorsport
 • Baseball
 • Tennis
5
Besøk nåNordicBet anmeldelse
2
Unibet
4.8
€200kr
Bonus:
200kr
Najlepších Live Športy
 • Fotball
 • Basketball
 • Snooker
 • Golf
 • Tennis
4.8
Besøk nåUnibet anmeldelse
3
Betsson
4.5
€1000kr
Bonus:
1000kr
Najlepších Live Športy
 • Fotball
 • Basketball
 • Motorsport
 • Rugby
 • Tennis
4.5
Besøk nåBetsson anmeldelse
4
bet365
4.4
€1000kr
Bonus:
1000kr
Najlepších Live Športy
 • Fotball
 • Tennis
 • Volleyball
 • Basketball
 • Snooker
4.4
Besøk nåbet365 anmeldelse

*Åpningstilbud Opp til 1.000 kr i spillkreditter for nye kunder hos bet365. bet365 matcher ditt kvalifiserende innskudd opp til 1.000 kr. Gevinster er ekskludert innsats for spillkreditter. Regler, tidsbegrensing og unntak gjelder.

5
Betsafe
4.2
€250kr
Bonus:
250kr
Najlepších Live Športy
 • Fotball
 • Basketball
 • Motorsport
 • Rugby
 • Tennis
4.2
Besøk nåBetsafe anmeldelse
*Spill ansvarlig og i moderasjon. Krav og vilkår gjelder! 18+

Først og fremst – Historien om langoddsen

Langoddsen er et tippesystem som stort sett bare finnes i Norge, men det betyr ikke at det er veldig forskjellig fra det man kan finne i andre bettingsider fra utlandet. Samtidig kan det ses på som en slags begrensning på spil hos andre sider, for dette er jo som hører til Norsk Tipping.

Og langoddsen som sådan er nyere enn du kanskje skulle tro, da det ble startet i 1994. Den største konkurransen som det ble tilbudt spill på var OL i Lillehammer det året, og det samme året betalte Norsk Tipping ut mer enn det ble spilt for. 133 prosent tilbakebetaling måtte de gjøre, hvor de altså gikk i underskudd. Det er ikke noe man hører så ofte!

Hvordan man spiller på langoddsen

Det er som sagt veldig få bettingsider som tilbyr langoddsen. For å spille må du finne en bookmaker som tilbyr det, og da er det som oftest Norsk Tipping som gjelder. Der blir du presentert med en rekke forskjellige kamper, i ulike sporter. Det er et stort fokus på fotball, men det er mye annet å spille på også. Langoddsen er i aller største grad et systemspill, og på mange måter er det ikke en gedigen forskjell på systemspill i andre land eller hos andre bettingsider, det er på en måte en norsk variant.

Du setter da opp et slags langoddsen program, hvor du kan ha opp til 10 spillobjekter på samme rekke. Har du to rekker, kalles det for dobbel, tre er trippel, osv. Du kan dog velge en kamp bare en gang, mens det finnes flere marked for individuelle kamper kan du bare velge en av dem, og et lite oddstips langoddsen kan være at du spiller på samme kamp i ulike marked på forskjellige kuponger!

Tippetips for langoddsen

Spille på langoddsen hos Norsk Tipping

Minsteinnsats for å spille på langoddsen er 10 kr. Det meste du kan spille er 500 kroner, og det er per rekke, så det kan bli potensielt sett ganske høye innsatser. Oddsen er fastsatt fra Norsk Tipping, men det er noe som kan forandre seg og som de sier selv så er oddsen noe som blir satt basert på tilgjengelig informasjon. Det vil si form, status på lagene, skader og slike ting. Langoddsen resultater påvirkes jo i stor grad av dette, men når du spiller langoddsen er det odds du føler du kan stole på, i mangel på et bedre ord.

Så når du har valgt alle dine kamper og valgt hvor mange rekker du vil spille på, så må du også velge innsatsen. Du kan altså spille maks 500 kroner per rekke, og spillet avsluttes når den siste kampen er avgjort. Du må sette din innsasts før en gitt tid, ellers kan du ikke spille. Da må du i stedet spille på noe som heter Liveoddsen.

Om du er en type som har gamblet litt tidligere vil det nok ikke være mye her som er veldig nytt eller overraskende for deg, men det er noe som oddsen nu langoddsen gjør som kan være potensielt fordelaktig for deg som spiller og et det er et oddstips langoddsen for deg.

Hvordan fungerer dette?

Det er noe her som er ganske viktig å bemerke, at sjansene dine til å vinne har i stor grad å gjøre med hvor mange kamper du velger. Det er klart, velger du kamper med «umulig» odds er det lite å regne med fra en slik kupong.

Men om du spiller «system» innen langoddsen så er det tre forskjellige typer systemspill. Det er dobbeltsystem, trippelsystem og firlingsystem.

Dobbeltsystem kan du spille opp til 6 kamper på, men minst 3, og om du har minst 2 rette i et slikt system så vinner du. Du vinner ikke på alle kampene så klart, men du vinner for de to kampene. For på Langoddsen ellers er det jo sånn at du må få rett på alle dine langoddsen resultater for å vinne. Derfor er også utbetalingen i vanlig spill såpass høy.

Langoddsen tippesystem

Men systemspill løser det altså på en annen måte, og spiller du trippelsystem er det det samme prinsippet. Det vil si at du kan spille opp til 7 kamper, men denne gang må du ha minst 3 rette for å vinne. Vinner du på flere enn tre rette vinner du på alle trippelkombinasjonene i de kampene du har tre rett i. Det høres kanskje litt innviklet ut, men det er ikke så vanskelig når du blir vant til det.

Det samme prinsippet gjelder da for firlingystemet, bare at du naturligvis må ha fire rette for å vinne. Igjen, det kan virke litt komplisert, men når du har spilt det litt kommer du fort i gang. Og om du klarer å spille alle de andre systemene som finnes på nettet kan du nok ordne dette også.

Som et eksempel på hvor mye du kan vinne på et firlingsystem kan du se her. Har man satt en tusenlapp på en firling kan en tenkt gevinst bli på (1,25*2,15*1,85*1,16)*1000 = 5767,38 kroner. Du ser at oddsen på de individuelle kampene ikke er all verden, så det er mye potensiale i det.

Langoddsen sliter med utenlandsk konkurranse

Selv om Norsk Tipping har monopol her i Norge så er det ikke sånn at de kan stoppe oss fra å spille andre steder. Og det er klart at konkurransen tærer på. Derfor forsøker de hele tiden å tilpasse seg markedet, og du bør holde et øye på hva de legger ut, da de gjerne vil tjene penger på det. Et lite langoddsen tips fra oss!

FAQ

Nei, det har det ikke. Og med tanke på rettighetshavere for de mest populære sportene og ligaene som nordmenn liker så er det ikke akkurat sannsynlig at man kommer til å få det i fremtiden heller. Det er dog ikke poenget med Langoddsen som sådan.
Nei, før i tiden var det veldig mye fokus på fotball, og det er det fortsatt til en viss grad. Men det er noe som har forandret seg mye i senere tid, og nå kan man spille på tennis, basketball og mange andre sporter. De forsøker å gi et så godt tilbud som det andre bettingsider gjør, rett og slett.
Det er det, og som på mange andre bookmakere så er det tydelig markert hva som kan spilles live og hva som ikke er tilgjengelig. Vit at utvalget for live spill er mindre enn du kanskje er vant med, men det finnes.
Topp 3 bookmakere
NordicBet
Bonus: 1000kr
5
NordicBet anmeldelse

*Spill ansvarlig og i moderasjon. Krav og vilkår gjelder! 18+

Unibet
Bonus: 200kr
4.8
Unibet anmeldelse

*Spill ansvarlig og i moderasjon. Krav og vilkår gjelder! 18+

Betsson
Bonus: 1000kr
4.5
Betsson anmeldelse

*Spill ansvarlig og i moderasjon. Krav og vilkår gjelder! 18+

open
Top