Langoddsen tips – Hvordan spille på oddsen i Norge

Når det kommer til langoddsen, er det sannsynligvis noe de fleste av dere har vokst opp med. Det var liksom alltid noe man så på TV, og det var definitivt interessant nok til å bli interessert i det hele. Men vet du hvordan du spiller langoddsen? Om ikke så les videre for langoddsen tips og generelle tippetips langoddsen. Det finnes jo så mange måter å spille på i dag, så hvorfor ikke få litt mer informasjon om langoddsen også?

Beste bookmakere med langodds 2024
# Bookmaker Bonus* Live Stream Beste live sport Vurdering Besøk
1
Ivibet
5
€1000kr
Bonus:
1000kr
Najlepších Live Športy
 • Fotball
 • Tennis
 • ishockey
 • Basketball
 • esport
5
Besøk nåIvibet anmeldelse kommer snart
2
Rollino
4.9
€3540kr
Bonus:
3540kr
Najlepších Live Športy
 • Fotball
 • Tennis
 • ishockey
 • Basketball
 • Darts
4.9
Besøk nåRollino anmeldelse kommer snart
3
22bet
4.8
€1200kr
Bonus:
1200kr
Najlepších Live Športy
 • Fotball
 • Tennis
 • ishockey
 • Basketball
 • esport
4.8
Besøk nå22bet anmeldelse
4
NovaNackpot
4.8
€2000kr
Bonus:
2000kr
Najlepších Live Športy
 • Fotball
 • Tennis
 • Volleyball
 • Golf
 • ishockey
 • Basketball
 • Darts
4.8
Besøk nåNovaNackpot anmeldelse kommer snart
5
Palm Slots
4.6
€1000kr
Bonus:
1000kr
Najlepších Live Športy
 • Fotball
 • Tennis
 • ishockey
 • Basketball
 • Darts
4.6
Besøk nåPalm Slots anmeldelse kommer snart
*Spill ansvarlig og i moderasjon. Krav og vilkår gjelder! 18+

Først og fremst – Historien om langoddsen

Langoddsen er et tippesystem som stort sett bare finnes i Norge, men det betyr ikke at det er veldig forskjellig fra det man kan finne i andre bettingsider fra utlandet. Samtidig kan det ses på som en slags begrensning på spil hos andre sider, for dette er jo som hører til Norsk Tipping.

Og langoddsen som sådan er nyere enn du kanskje skulle tro, da det ble startet i 1994. Den største konkurransen som det ble tilbudt spill på var OL i Lillehammer det året, og det samme året betalte Norsk Tipping ut mer enn det ble spilt for. 133 prosent tilbakebetaling måtte de gjøre, hvor de altså gikk i underskudd. Det er ikke noe man hører så ofte!

Hvordan tippe på langoddsen?

Det er som sagt veldig få bettingsider som tilbyr langoddsen. For å spille må du finne en bookmaker som tilbyr det, og da er det som oftest Norsk Tipping som gjelder. Der blir du presentert med en rekke forskjellige kamper, i ulike sporter. Det er et stort fokus på fotball, men det er mye annet å spille på også. Langoddsen er i aller største grad et systemspill, og på mange måter er det ikke en gedigen forskjell på systemspill i andre land eller hos andre bettingsider, det er på en måte en norsk variant.

Du setter da opp et slags langoddsenprogram, hvor du kan ha opp til 10 spillobjekter på samme rekke. Har du to rekker, kalles det for dobbel, tre er trippel, osv. Du kan dog velge en kamp bare en gang, mens det finnes flere marked for individuelle kamper kan du bare velge en av dem, og et lite langoddsen tippetip kan være at du spiller på samme kamp i ulike marked på forskjellige kuponger!

Langoddsen tippetips

Langoddsen tips

Minsteinnsats for å spille på langoddsen er 10 kr. Det meste du kan spille er 500 kroner, og det er per rekke, så det kan bli potensielt sett ganske høye innsatser. Oddsen er fastsatt fra Norsk Tipping, men det er noe som kan forandre seg og som de sier selv så er oddsen noe som blir satt basert på tilgjengelig informasjon. Det vil si form, status på lagene, skader og slike ting. Langoddsen resultater påvirkes jo i stor grad av dette, men når du spiller langoddsen er det odds du føler du kan stole på, i mangel på et bedre ord.

Så når du har valgt alle dine kamper og valgt hvor mange rekker du vil spille på, så må du også velge innsatsen. Du kan altså spille maks 500 kroner per rekke, og spillet avsluttes når den siste kampen er avgjort. Du må sette din innsasts før en gitt tid, ellers kan du ikke spille. Da må du i stedet spille på noe som heter Liveoddsen.

Hvis du er en som har gamblet litt før, vil det sannsynligvis ikke være mye her som er veldig nytt eller overraskende for deg, men det er fortsatt noe du kan gjøre for å gjøre langoddsen nyttig for deg. Fortsett å lese for å finne ut hvordan våre langoddsen tips kan hjelpe deg med å vinne langoddsen.

Hvordan fungerer langoddsen?

Det er noe her som er ganske viktig å bemerke, at sjansene dine til å vinne langoddsen har i stor grad å gjøre med hvor mange kamper du velger. Det er klart, velger du kamper med «umulig» odds er det lite å regne med fra en slik kupong.

Men om du spiller langoddsen system så er det tre forskjellige typer systemspill. Det er dobbeltsystem, trippelsystem og firlingsystem.

Dobbeltsystem kan du spille opp til 6 kamper på, men minst 3, og om du har minst 2 rette i et slikt system så vinner du. Du vinner ikke på alle kampene så klart, men du vinner for de to kampene. For på Langoddsen ellers er det jo sånn at du må få rett på alle dine langoddsen resultater for å vinne. Derfor er også utbetalingen i vanlig spill såpass høy.

Langoddsen system

Når du spiller et tripple langoddsen system, fungerer det på samme måte. Det vil si at du kan spille opp til 7 kamper, men denne gang må du ha minst 3 rette for å vinne. Vinner du på flere enn tre rette vinner du på alle trippelkombinasjonene i de kampene du har tre rett i. Det høres kanskje litt innviklet ut, men det er ikke så vanskelig når du blir vant til det.

Det samme prinsippet gjelder da for firlingystemet, bare at du naturligvis må ha fire rette for å vinne langodsen. Igjen, det kan virke litt komplisert, men når du har spilt det litt kommer du fort i gang. Og om du klarer å spille alle de andre langoddsen systemene som finnes på nettet kan du nok ordne dette også.

Som et eksempel på hvor mye du kan vinne på et firlingsystem kan du se her. Har man satt en tusenlapp på en firling kan en tenkt gevinst bli på (1,25*2,15*1,85*1,16)*1000 = 5767,38 kroner. Du ser at oddsen på de individuelle kampene ikke er all verden, så det er mye potensiale i det.

Langoddsen sliter med utenlandsk konkurranse

Selv om Norsk Tipping har monopol her i Norge så er det ikke sånn at de kan stoppe oss fra å spille langodsen andre steder. Og det er klart at konkurransen tærer på. Derfor forsøker de hele tiden å tilpasse seg markedet, og du bør holde et øye på hva de legger ut, da de gjerne vil tjene penger på det. Et lite langoddsen tip fra oss!

FAQ

Nei, det har det ikke. Og med tanke på rettighetshavere for de mest populære sportene og ligaene som nordmenn liker så er det ikke akkurat sannsynlig at man kommer til å få det i fremtiden heller. Det er dog ikke poenget med Langoddsen som sådan.
Nei, før i tiden var det veldig mye fokus på fotball, og det er det fortsatt til en viss grad. Men det er noe som har forandret seg mye i senere tid, og nå kan man spille på tennis, basketball og mange andre sporter. De forsøker å gi et så godt tilbud som det andre bettingsider gjør, rett og slett.
Det er det, og som på mange andre bookmakere så er det tydelig markert hva som kan spilles live og hva som ikke er tilgjengelig. Vit at utvalget for live spill er mindre enn du kanskje er vant med, men det finnes.
Oddsen forklarer deg hvor sannsynlig det er at noe vil skje. Om det for eksempel er en odds på 2.00 på at Manchester City vinner mot Manchester United, så vil du vinne 200 kroner, på en innsats lagt på 100 kroner. Om oddsen er 4.00 for United seier, så vil du vinne 400 kroner om oddsen går inn, dersom innsatsen er den samme.
Det er ganske enkelt forklart at oddsen har blitt forandret på, før du har levert inn din kupong. Dersom du godtar Oddsendringer vil dermed også kupongen endres, og du kan fortsette å spille. Om du ikke godtar det, så kan spillet ditt bli avvist. Det er opp til deg, men vi vet at veldig mange velger å takke nei, og fjerne kampen fra kupongen.
Topp 3 bookmakere
Ivibet
Bonus: 1000kr
5
Besøk nå

*Spill ansvarlig og i moderasjon. Krav og vilkår gjelder! 18+

Rollino
Bonus: 3540kr
4.9
Besøk nå

*Spill ansvarlig og i moderasjon. Krav og vilkår gjelder! 18+

22bet
Bonus: 1200kr
4.8
Besøk nå

*Spill ansvarlig og i moderasjon. Krav og vilkår gjelder! 18+

open
Top